Esther: BOEKEL

Woonplaats: 5427 RB Boekel, Nederland

Opvanglocatie: Bij gastouder

Opvangtijden:
Maandag: 7:00-18:00
Dinsdag: 7:00-18:00
Woensdag: Niet beschikbaar
Donderdag: 7:00-18:00
Vrijdag: Niet beschikbaar
Zaterdag: Niet beschikbaar
Zondag: Niet beschikbaar
Ik biedt de volgende opvang: Beide
Referentienummer: 3317

Na jaren bij de peuterspeelzaal gewerkt te hebben, ben ik nu toe aan iets anders. Kleinschalige opvang aan huis, zodat ik met kinderen kan blijven werken in een kleinere groep. Huiselijke sfeer en toch spelend/lerend ontwikkelen.

Het is belangrijk om de ontwikkeling van de kinderen in de gaten te blijven houden/observeren. Maar wel uitgaande van ieder individu. Ieder kind ontwikkelt en leert/ontdekt op zijn/haar eigen manier en tempo. Dit moet je respecteren en begeleiden/stimuleren.

Sociale vaardigheden leer je door in een groep te zijn en hierin mee te doen. Luisteren naar elkaar, elkaar respecteren, praten en zeggen wat je wil of juist niet. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je staat open voor de mening van de ander.

Op sociale-media ben ik niet actief. Ik zal vanuit mezelf of mij als gastouder geen berichten geven via internet. (alleen mail met ouders). Wanneer ouders wel graag iets op sociaal-media willen plaatsen gebeurt dit na goedkeuring van betrokken partijen, bijv. foto’s

Een dag bij de opvang biedt veel structuur. Vaste eet-/slaaptijden, tussendoor tijden voor activiteiten en ontspanning. Structuur geeft duidelijkheid en besef van tijd voor een kind, aangezien ze (waarschijnlijk) geen klok kunnen kijken.

Ik sta open voor vragen en opmerkingen van ouders. Geef op tijd aan, wanneer iets niet goed voelt en blijf er niet mee lopen. Oplossingen zijn er vaak zeker wel te vinden. Dit geldt dan natuurlijk ook van mijn kant.

Algemeen:
Naam: Esther
Geslacht: Vrouw
Woonplaats: 5427 RB Boekel, Nederland

Afgeronde opleidingen:

Mavo
Havo
Mbo-Spw

Afgeronde cursussen:

Ehbo voor peuters