Ilona – Gemert

Woonplaats: 5421 PT Gemert, Nederland

Opvanglocatie: Bij gastouder

Opvangtijden:
Maandag: 7:00 tot 19:00 overig in overleg
Dinsdag: 7:00 tot 19:00 overig in overleg
Woensdag: 7:00 tot 19:00 overig in overleg
Donderdag: 7:00 tot 19:00 overig in overleg
Vrijdag: 7:00 tot 19:00 overig in overleg
Zaterdag: Niet beschikbaar
Zondag: Niet beschikbaar
Ik bied de volgende opvang: Beide
Referentienummer: 1035

 • Wie ben ik?

Mijn naam is Ilona  en ik ben geboren in Gemert op 24 maart 1979. Samen met Rob ben ik sinds 2005 getrouwd. Samen hebben we twee lieve puberende dochters. Nienke is geboren op 24 augustus 2006 en zij gaat inmiddels alweer naar het tweede leerjaar van het VWO op het Commanderij College hier in Gemert. Quinty is geboren op 31 januari 2008 en maakte ons gezinnetje compleet. Zij gaat aankomend schooljaar naar het Commanderij College in Beek en Donk om daar te starten op het junior college.

 

 • Mijn idee bij goede opvang.

Alle kindjes worden opgevangen in een gezellige en huiselijke sfeer. Belangrijk vind ik het dat jouw kindje zich bij mij thuis voelt. Zichzelf kan, mag en durft te zijn. Zo kan jouw kindje met vol vertrouwen beginnen te bouwen aan zijn of haar eigen ik. Elke dag weer ga ik met veel zin aan het werk en geniet ik van veel mooie momenten. Zeg nou zelf er is toch niets leukers als lekker kind mogen zijn!

Sinds juli 2019 hebben wij een prachtige nieuwe ruimte voor de oppaskindjes. Hier hebben we heerlijk de ruimte. Er zijn twee mooie slaapkamertjes met elk een stapelbedje om heerlijk in weg te kunnen dromen. Voor de allerkleinste oppaskindjes staat er een dubbele box zodat zij in alle rust kunnen spelen en ontdekken. Zij kunnen vanuit daar alles goed bekijken en ook daarvan heel veel leren.

Voor de kleintjes die inmiddels kunnen kruipen en leren lopen hebben we een gedeelte afgezet met een kleurrijke grondbox. Hieraan kunnen ze zich goed optrekken en vasthouden bij het leren staan en lopen. Zij kunnen vanuit daar gezellig kletsen met de grotere kindjes. Ze worden niet omgelopen en hebben hun eigen speelgoed dat goed past bij de ontwikkeling die zij op dat moment doorlopen.

Voor de wat grotere kindjes is er ook volop ruimte en voldoende aanbod van spelmateriaal. Zo kunnen ook zij zich goed ontwikkelen en een uitdaging vinden die bij hun past. We hebben een grote kast staan met daarop allemaal plaatjes met speelgoed. Hieruit mogen ze samen een bak kiezen om mee te spelen.

Samen spelen is natuurlijk heel leerzaam en vooral ook heel erg leuk. Regelmatig spelen we ook met alle kindjes samen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: samen eten en drinken, samen spelen met speelgoed dat voor alle leeftijden is geschikt, de ouder kindjes zingen een liedje voor de kleinere kindjes, samen de broek van een baby verschonen door tegen de baby te praten en alles aan te geven.

 

 • Wij zijn hier nooit alleen!

Bij ons in en rondom huis wonen ook gezellig wat diertjes. Zo hebben we Pluto ons hondje waar niet alleen ikzelf verzot op ben maar ook mijn (oppas)kinderen. Pluto zien wij dan ook als een extra lid van ons gezin waar we met liefde en respect voor zorgen en mee om gaan.

We hebben ook twee mooie konijnen genaamd Glitter en Knabbel. Zij wonen in een grote kooi samen met onze twee cavia’s. De cavia’s heten Geronimo en Stilton en maken ons lijstje compleet. Nu onze buitenspeeltuin zo goed als klaar is hebben zij een nieuwe mooie plek zodat we lekker kunnen genieten van de diertjes om ons heen.

Natuurlijk is de veiligheid van zowel de kindjes, Pluto en de overige diertjes erg belangrijk. Daarom hebben we hiervoor ook regels, deze vind je verderop in dit document nog terug.

 • Onze buitenspeelruimte.

In onze grote tuin hebben we lekker de ruimte om fijn te spelen. Op dit moment (januari 2020) hebben we voor de wat grotere kindjes een speeltuin met een enorm grote trampoline. De nog wat kleinere kindjes hoeven zicht natuurlijk ook geen moment te vervelen. Zij hebben een leuke zandtafel, een glijbaan, loopauto’s en ander los speelgoed.

Nu de aanbouw af is kunnen er plannen gemaakt worden voor de nieuwe buiten speelruimte. Het idee is dat er aansluitend aan de schuifpui een mooie babyspeeltuin gemaakt gaat worden. Deze is al bijna klaar. Het stoepje is gelegd en ook de schutting is al klaar. Nu ook het kunstgras gelegd is kan er lekker buiten worden gespeeld. De bedoeling is dat alle kindjes daar kunnen spelen en dat er vooral ook ruimte is voor de allerkleinste in de opvang. Hoe dit precies vorm gaat krijgen is nog niet echt duidelijk.

Voor de grotere kindjes wordt op dit moment de voortuin omgetoverd naar een veilige en mooie groene speeltuin. Hier is het idee een natuurlijke speeltuin te maken met ruimte voor spelen en spelend leren. Hoe dit precies vorm gaat krijgen is nog niet echt duidelijk. Het hekwerk is inmiddels al verzet, de giftige planten zijn uit de tuin gehaald en de klimheuvel is ook al klaar.

We gaan ook nog kijken naar een hoekje waar we samen groente en fruit kunnen gaan verbouwen. Hier mogen de oppaskindjes helpen met plantjes zetten en watergeven. Als de plantjes groter zijn kunnen we dan samen groente en fruit plukken en daarna natuurlijk lekker opeten.

 

 • Niks leuker als samen op ontdekking!!

Buiten het “thuis” spelen op de opvang is er gelukkig ook nog heel veel leuks in en rondom Gemert te beleven! Ik vind het als gastouder heel erg belangrijk om er regelmatig op uit te gaan samen met mijn (oppas)kinderen. We gaan dan samen leuke activiteiten doen. Hierbij kun je denken aan;

 • Wandelen in de bossen samen met ons hondje Pluto
 • Spelen en picknicken in de speeltuintjes in de buurt of bij speeltuin De Wieken
 • Gezellig naar Billy Bird of dierentuin ZieZoo in Volkel
 • Naar het Boerenbondsmuseum. Hier zijn leuke diertjes om naar te kijken en mee te knuffelen. En 1 keer per jaar is er de nostalgische kermis.
 • Naar de Brandevoortse Hoeve in Helmond

 

 • Samen activiteiten ondernemen.

Regelmatig gaan we op bezoek bij de opa’s en oma’s zoals de oppaskindjes het zelf noemen. We gaan dan samen naar De Zorgboog. Dit is begonnen met een oproepje vanuit De Zorgboog. Hierin waren ze op zoek naar vrijwilligers om eens een wandeling te maken met de bewoners van Jan de Witkliniek op hun landgoed in Bakel. Hierop heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een voorstel gedaan richting hun voor een samenwerking.

 

Dit is inmiddels uitgegroeid naar regelmatige bezoekjes aan de onderstaande locaties:

 • De Zorgboog in Bakel locatie Jan de Witkliniek. Hier bezoeken we en doen we activiteiten gezamenlijk met de dementerende ouderen van een tweetal afdelingen. Met deze locatie is het destijds begonnen.
 • De Zorgboog in Helmond locatie Pannehoef. Hier bezoeken we en doen we activiteiten gezamenlijk met de dementerende ouderen van een van de afdelingen.
 • De Zorgboog in Gemert locatie Ruijschenbergh. Hier gaan we in september 2019 starten met bezoekjes aan de woningen op kleinschalig wonen. En we gaan gezamenlijk activiteiten doen in de binnenplaats bij kleinschalig wonen.

Inmiddels doe ik dit niet meer allemaal alleen maar samen met een aantal collega’s in de omgeving waarvoor ik telkens een nieuwe planning maak in samenspraak met de activiteitenbegeleiders van deze afdelingen.

Algemeen:
Naam: Ilona
Geslacht: Vrouw

Woonplaats: 5421 PT Gemert, Nederland

Afgeronde opleidingen:

Goed Gastouderschap

Afgeronde cursussen:

De lijst van cursussen is inmiddels in een aantal jaar al zo lang geworden dat alles opsommen een boekwerkje op gaat leveren. Uiteraard heb ik natuurlijk mijn EHBO diploma. Verder ben ik aangesloten bij de enige brancheorganisatie die er is voor gastouders waardoor ik nog jaarlijks meerdere leuke cursussen en workshops volg. Tevens ben ik ook erkend leerbedrijf en lopen er hier regelmatig dames stage die ik het prachtige vak gastouder mag laten ervaren in de praktijk.
Een aantal cursussen die ik gevolgd heb zijn o.a. babyspecialist, baby en kindgebaren, schminck cursus diverse, zindelijkheidstraining, kindermishandeling etc.

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in