Linda – Julianadorp

Woonplaats: 1788 RZ Julianadorp, Nederland

Opvanglocatie: Bij gastouder

Opvangtijden:
Maandag: Niet beschikbaar
Dinsdag: Niet beschikbaar
Woensdag: Opvangtijden in overleg
Donderdag: Opvangtijden in overleg
Vrijdag: Opvangtijden in overleg
Zaterdag: Opvangtijden in overleg
Zondag: Opvangtijden in overleg
Ik bied de volgende opvang: Dagopvang
Referentienummer: 3075

Ik ben vanaf 01-04-2020 gestart als gastouder, zelf moeder van 3 kinderen van 4,8 en 10 jaar.

Hieronder een recensie van een moeder waarvan het kindje bij mij in de opvang is geweest:
Linda is een hele lieve, doortastende gastouder. Onze dochter voelt zich erg thuis bij Linda. Linda legt zich niet neer bij een simpele ‘nee’ als antwoord, doorvragen om de echte reden te achterhalen en daar dan ook wat mee doen! Heel fijn, onze dochter voelt zich erg gewaardeerd!

Pedagogische visie

 

Het bieden van emotionele veiligheid

Het bieden van een veilige plek is belangrijk voor het welbevinden van uw kind. Emotionele veiligheid kan voor ieder kind iets anders betekenen, daarom vind ik het belangrijk om uw kind vanaf de eerste (wen)dag to leren kennen, zodat ik beter kan inspelen op signalen die uw kind mij geeft. Emotionele veiligheid is ook structuur en voorspelbaarheid. Ik vind het belangrijk dat uw kind weet waar het aan toe is, ik vertel wat we die dag gaan doen en herhaal dat tussendoor. Denk hierbij ook aan voorspelbaarheid door middel van een vast plekje voor de spulletjes en een vast ritueel voor het

slapen gaan etc.

 

Gelegenheid bieden voor het ontwikkelen van persoonlijke competentie

Ik vind het belangrijk dat kinderen hun persoonlijke competentie kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan persoonlijke eigenschappen als creativiteit, taalvaardigheid, zelfvertrouwen, zelfstandigheid,

flexibiliteit. Ik werk daarbij kind opvolgend, dat wil zeggen voortdurend kijk en luister ik naar de behoeften van uw kind. Op deze manier kan ik inspelen op wat uw kind prettig vindt en nodig heeft, we passen het dagschema en/of de activiteit aan op de individuele behoeften. Ik bied uw kind de mogelijkheid om vaardigheden onder de knie to krijgen en zelfvertrouwen to ontwikkelen. Een diversiteit aan speelmogelijkheden biedt uw kind de kans om allerlei vaardigheden eigen to maken.

 

Gelegenheid bieden voor het ontwikkelen van sociale competentie

Ik vind het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om sociale competenties to ontwikkelen. Denk hierbij aan samenwerken, elkaar helpen, inleven in de ander etc. Ik stimuleer samenspelen en samenwerken dan ook tijdens allerlei activiteiten, passend bij de leeftijd van het kind.

 

Overdragen van waarden en normen

Tijdens de opvang breng ik het kind spelenderwijs en in de dagelijkse omvang allerlei waarden en normen bij.

De kinderen maken kennis met grenzen, bepaalde gebruiken en omgangsvormen. Regels als we doen elkaar geen pijn en wachten op je beurt zijn hier onderdeel van.

Algemeen:
Naam: linda
Geslacht: Vrouw

Woonplaats: 1788 RZ Julianadorp, Nederland

Afgeronde opleidingen:

Afgeronde cursussen:

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in