Roos – Helmond

Woonplaats: 5709 EX Helmond, Nederland

Opvanglocatie: Bij gastouder

Opvangtijden:
Maandag: Opvangtijden in overleg
Dinsdag: Opvangtijden in overleg
Woensdag: Opvangtijden in overleg
Donderdag: Opvangtijden in overleg
Vrijdag: Opvangtijden in overleg
Zaterdag: Niet beschikbaar
Zondag: Niet beschikbaar
Ik bied de volgende opvang: Beide
Referentienummer: 1579

Roos en kids is een kleinschalige opvang, met veel oog voor het individuele kind, en alle aandacht die hierbij hoort. Het kind staat bij mij centraal.
Ik wil de kinderen een optimale verzorging en begeleiding geven. Voor elk kind kan dat iets anders betekenen. daarom zal er (binnen de grenzen die de groep nu eenmaal heeft) per kind bekeken worden wat het nodig heeft.
Door in een groep te spelen, leren kinderen al vroeg heel belangrijke dingen zoals samen spelen, delen en wachten.

Een kind is van nature nieuwsgierig en het is evolutionair bepaald dat een kind zich gaat ontwikkelen als het zich veilig voelt.
Het kind heeft het recht zich te ontplooien en te ontwikkelen, zowel geestelijk als lichamelijk.
Dat betekent voor mij dat de kinderen de mogelijkheid krijgen zichzelf te ontdekken, anderen te ontdekken en de wereld te ontdekken.
Dit kan in de vorm van spel, met multimedia, alleen of met elkaar, maar ook bijvoorbeeld leren klimmen en ontdekken van de eigen (nog on)mogelijkheden in de speeltuin. Een kind wat aan het ontdekken is zal dit doen met vallen en opstaan, ik begeleid het kind, maar sta wel toe dat het af en toe zal vallen.
Ik help ze liever weer opstaan, dan dat ik wil voorkomen dat ze vallen. Dit zorgt ervoor dat een kind later kan omgaan met gevaren en maakt het weerbaar. Troosten, uitleg geven en zien hoe het anders kan is voor ons inmiddels een tweede natuur geworden. Ik haal het kind uit zijn comfortzone om te leren, en zorgen ervoor dat het niet (te lang) in de stresszone terecht komt.

Ook de interactie met andere kinderen wordt bij mij op afstand begeleid, zonder direct in te grijpen als er iets mis gaat of dreigt te gaan.
Kinderen zijn namelijk heel creatief in het oplossen van hun eigen (onderlinge) problemen en/of conflicten. Een belangrijk punt is het zelfredzaam worden van een kind. Ik leer de kinderen bijvoorbeeld zelfstandig hun jas, sokken en schoenen aandoen als ze daar aan toe zijn, en helpen ze mee zindelijk maken. De kinderen leren hier sociaal gedrag, delen, spreken met twee woorden, alsjeblieft en dank je wel zeggen, en op hun beurt wachten. Op deze manier leren wij ze normen en waarden. Ik waarborg de emotionele veiligheid van het kind door aan te sluiten bij de basisbehoeften van een kind. Dit betekent dat ik naar het kind kijk en luister, en daarbij inspeel op de behoeften van een kind.

Door het volgen van diverse opleidingen (pedagogisch werker, kinderpsychologie, kinder-, scheidings- en relatiecoach, kinder ehbo, en nog vele trainingen uiteraard allemaal inzichtelijk bij een kennismaking) ben ik ervan overtuigd dat kindjes bij mij een vertrouwde plek terecht komen.

Wij hebben twee honden en een konijn. Wij zijn graag buiten, knutselen veel, werken me thema’s, kindjes krijgen plakboeken. En er is natuurlijk nog veel meer te vertellen 😀

 

Algemeen:
Naam: Roos
Geslacht: Vrouw

Woonplaats: 5709 EX Helmond, Nederland

Afgeronde opleidingen:

Afgeronde cursussen:

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in