Suzanne – Maarssen

Woonplaats: 3607 CJ Maarssen, Nederland

Opvanglocatie: Bij gastouder

Opvangtijden:
Maandag: Niet beschikbaar
Dinsdag: Opvangtijden in overleg
Woensdag: Opvangtijden in overleg
Donderdag: Opvangtijden in overleg
Vrijdag: Niet beschikbaar
Zaterdag: Niet beschikbaar
Zondag: Niet beschikbaar
Ik bied de volgende opvang: Beide
Referentienummer: 1687

Ik ben Suzanne en 41 jaar. Naast mijn eigen kinderen van inmiddels 12 en 4 jaar (2007 en 2015) werk ik sinds 2015 als gastouder , met ontzettend veel plezier.
Vol enthousiasme werk ik vanaf november 2015 als gastouder, en doe dat met heel veel plezier. Ik ben een vrij flexibele, actieve, lieve en gezellige gastouder die graag een warme en veilige plek bied aan kinderen van 0 t/m 4 jaar en eventueel tot 12 jaar. Ouders moeten met een gerust hart naar hun werk gaan en de kinderen moeten zich veilig , vrij en thuis voelen bij mij.
Dag indeling; Ik heb een duidelijke dagindeling. Allereerst hebben de baby’s hun eigen ritme dat ik volg. We starten met vrij spelen als de kinderen worden gebracht en daarna brengen we mijn zoontje Finn van nu 4 jaar, naar school. Thuis nog even spelen of buiten gevolgd door fruit eten, gevolgd door een activiteit. We lunchen en daarna gaan sommige kindjes naar bed. Ik ga met de grotere kindjes iets leuks doen. We halen de kindjes weer uit school en gaan lekker buiten spelen als het weer het toe laat. Uiteraard kijk ik altijd naar de behoefte en de wensen van de kindjes en de ouders.
Communicatie ouders; Er is altijd een overdracht tijdens de haal en breng momenten. Als de ouders het leuk vinden hou ik een schriftje bij voor de kinderen. Ik vind dat ook een handig communicatiemiddel en het is de perfecte manier om leuke momenten van de dag vast te leggen. Ook app ik foto’s door als de ouders daar toestemming voor geven.
Binnen spelen; We knutselen regelmatig. Bij het knutselen volg ik de seizoenen en feestdagen. Ik heb voldoende speelgoed wat voor elke leeftijd uitdagend is. Voorlezen doe ik ook graag aan de kinderen, aan tafel tijdens de eet en drinkmomenten of lekker op de bank. Dansen in de kamer op muziek of even, als rustmomentje, tv kijken doen we ook wel. Tv kijken niet te lang en uiteraard naar leeftijd geschikte filmpjes.
Buitenspelen; We spelen elke dag buiten (Mits het niet de hele dag regent) De kinderen kunnen in de achtertuin spelen of in de speeltuin die vlak naast ons huis ligt. Het is trouwens doodlopend , dus alleen voetgangers en een fiets passeert af en toe. Ook woon ik vlak bij een fijn park met een leuke kinderboerderij.
Voeding; We eten bruin brood, vers fruit en zoveel mogelijk gezonde tussendoortjes, maar ook wel eens een koekje of chocolaatje. Soms een keertje pannenkoeken of een broodje knakworst.
Slapen; De kindjes slapen in hun eigen bedje in een aparte slaapkamer voor mijn opvang. Ik ben voorzien van beddengoed . Het kind neemt wel zelf zijn eigen slapzakje en knuffeltje mee, dat voelt veilig.
Feesten; Met alle feestdagen doen we bijpassende activiteiten en maken leuke knutsels. Met sinterklaas maak ik er echt een groot feest van. We maken wat leuks en meestal heeft de SINT tijd om te komen en dan komen alle ouders mee. Een drankje en hapje en een persoonlijk praatje van de sint en cadeautjes horen daarbij.
Met kerst eten we wat feestelijker en maken we een mooie knutsel.
Met pasen gaan we eieren zoeken en eten we een paaslunch. De verjaardagen van de kinderen sla ik natuurlijk ook niet over. We zingen, maken muziek en heb een feestmuts en natuurlijk een cadeautje en we eten wat lekkers. Als de ouders het leuk vinden mag het kindje ook trakteren.

Bij mij thuis hebben we 1 poes als huisdier.
Ik ben heb de volgende studies gedaan.
1.MBO-2 helpende Zorg en Welzijn (specialisatie gastouders)
2.training actie-reactie en communicatie patronen
3.training taal en interactievaardigheden kinderen voor gastouders
4.training spelenderwijs ontwikkelen

Algemeen:
Naam: suzanne
Geslacht: Vrouw

Woonplaats: 3607 CJ Maarssen, Nederland

Afgeronde opleidingen:

Afgeronde cursussen:

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in