Therese – Nieuwerkerk aan den IJssel

Woonplaats: 2912 PN Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland

Opvanglocatie: Bij gastouder

Opvangtijden:
Maandag: Opvangtijden in overleg
Dinsdag: Opvangtijden in overleg
Woensdag: Opvangtijden in overleg
Donderdag: Opvangtijden in overleg
Vrijdag: Niet beschikbaar
Zaterdag: Niet beschikbaar
Zondag: Niet beschikbaar
Ik bied de volgende opvang: Beide
Referentienummer: 2028

mijn naam is Thérèse en ik werk bijna acht jaar als gastouder. Een geloofsovertuiging heb ik niet.

Nadat mijn zoon naar school ging ben ik begonnen als gastouder. De kinderen bied ik rust, structuur, regelmaat (vaste tijden eten en naar bed) en een veilige omgeving waarbij het kindje zichzelf mag zijn en zich in zijn eigen tempo  (al dan niet met extra ondersteuning en stimulatie)  mag en kan ontwikkelen.

 

Ik bied ontwikkelings materiaal/speelgoed aan zoals blokjes om te bouwen, spelletjes, puzzels, klei, ze mogen kleuren, verven en tekenen.

We lezen boekjes, zingen liedjes en kijken ook t.v. programma’s voor hun spraak/ taal ontwikkeling

 

De kinderen gaan met  mij mee naar de speeltuin, andere gastkinderen naar school en/of de psz brengen en ze gaan mee als ik boodschappen gaat doen.

 

Kinderen nemen zelf hun eten, fruit en/of drinken mee behalve voor het avondeten. Ze nemen zelf hun verzorgingsspullen mee die hier in een eigen doos worden gedaan. Dit in verband met verschillende maten luiers, diverse soorten voeding en diverse maten van kleding waar ik geen ruimte voor heb om te bewaren. Mochten er specifieke wensen zijn zoals b.v. geen of zo min mogelijk suiker dan hou ik daar rekening mee.

Kinderen slapen hier in goedgekeurde campingbedjes zonder een aanvullend matras, om de  veiligheid (verstikkingsgevaar) is zo’n matras niet meer toegestaan

 

Verder werk ik met het zogenaamde heen en weer schrift die ouders zelf aanschaffen. Ik beschrijf de dag, de activiteiten, wat het kindje heeft gegeten en hoe lang hij/zij heeft geslapen in het schriftje.

Voor mij is het wenselijk dat ouders daarin opschrijven wat hun kind heeft gedaan, of er bijzondere gebeurtenissen zijn/komen en hoe lang (zeker tot 2 jaar) het kindje geslapen heeft.

 

Zo kan ik gedrag beter inschatten bijvoorbeeld  hangerig, snel huilen dat kan dan komen door b.v. vermoeidheid of het kindje heeft iets onder de leden. Wordt het kindje met verhoging/koorts gebracht of het kindje wordt hier ziek dan gaat mijn voorkeur uit naar het geven van paracetamol, wel in overleg. Willen de ouders dit niet, dan wil ik dat het kindje wordt opgehaald of dat ouders het kindje thuis houden.

 

Ik sta open voor vragen, dus stel ze gerust!

Algemeen:
Naam: Thérèse
Geslacht: Vrouw

Woonplaats: 2912 PN Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland

Afgeronde opleidingen:

Sociaal Pedagogisch medewerker

Afgeronde cursussen:

EHBO
kindercoach

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in